Home > foto, putni > Kākaulis. Clangula hyemalis. Long-tailed duck.

Kākaulis. Clangula hyemalis. Long-tailed duck.

Mātītei knābis pelēkmelns, tēviņa – ar iesārtu šķērsjoslu. Ziemā tēviņa galva, kakls, sāni un vēders balti, krūtis un muguras vidusjosla melnbrūnas, vaigu laukums tumšs. Mātītei – mugura brūna, ar sarkanbrūnām spalvu malām, vēders, galva, kakls – balti, krūtis, galvas virsa un vaigu laukums – pelēkbrūni. Daļu apspalvojuma kākaulis nomaina 3 reizes gadā. Jaunie putni līdzīgi mātītei. Pārtiek no gliemjiem, garnelēm, kukaiņiem un to kāpuriem. Gājputns. Medījams putns. (1)

Sastop jūrā, dažkārt arī piejūras ezeros. Bieži. Caurceļo no tundras zonas. Regulāri caurceļo un pārziemo jūrā, arī Latvijas piekrastē. Ceļo: oktobris-maijs. (2)

Ornitofaunistika
Kākauļa zīmētā versija
Balss

(1) Enciklopēdija Latvijas Daba, 2. sējums (1994): A. Kavaca redakcijā.  Rīga: Latvijas enciklopēdija. 254 lpp. (izmantota 210.lpp.)
(2) Baumanis J., Klimpiņš V. (1997) Putni Latvijā.  Rīga: Zvaigzne ABC. 294 lpp. (izmantota 68.lpp.)

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: