Home > foto, putni > Žubīte. Fringilla coelebs. Common Chaffinch.

Žubīte. Fringilla coelebs. Common Chaffinch.

Tēviņam galvas virsa zilganpelēka, piere melna, mugura kastaņbrūna, vēderpuse sarkanbrūna. Mātītēm un jaunajiem putniem galvas virsa pelēkbrūna, mugura brūna, vēderpuse brūnpelēka. Latvijā dzīvo dažādos mežos, arī pilsētu parkos un dārzos. Ligzdo dažādos kokos 1,5-15m augstumā. Ligzdas taisīšanas laikā tēviņš palīdz mātītei pienest materiālu. Dējumā 5-7 olas. Gadā 2 perējumi. Žubīte ir graudēdājs. Gājputns. (1)

Nesajaukt ar ziemas žubīti, kurai pleci rūsgani, virsaste balta; tēviņam pavasarī visa galva melna. Sastop dažādu tipu mežos, parkos, dārzos (arī pilsētā). Bieži. (2)

Ornitofaunistika
Žubītes zīmētā versija
Balss

(1) Enciklopēdija Latvijas Daba, 4. sējums (1997): A. Kavaca redakcijā.  Rīga: Preses nams. 254 lpp. (izmantota 85.lpp.)

(2) Baumanis J., Klimpiņš V. (1997) Putni Latvijā.  Rīga: Zvaigzne ABC. 294 lpp. (izmantota 238.lpp.)

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. 2016/01/09 at 14:34

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: