Home > foto, putni > Gredzenūbele. Streptopelia decaocto. Collared dove.

Gredzenūbele. Streptopelia decaocto. Collared dove.

Gredzenūbele. Streptopelia decaocto. Collared dove.

Mātīte un tēviņš ir līdzīgi. Jaunajiem putniem nav melnā pusgredzena. Nometnieks. Pirmoreiz Latvijā konstatēta 1962. Gadā. Graudēdāja. Pārtiek no graudzāļu un tauriņziežu sēklām, ogām, zaļumiem; nedaudz ēd arī kukaiņus. Ligzdu veido skuju kokos. Gadā 2 perējumi. Izdēj 2 olas. Perē abi dzimumi. Par mazuļiem rūpējas abi dzimumi. (1)

Nesajaukt ar parasto ūbeli, kurai mugurpuse ar tumšiem laukumiem. Sastop pilsētās un lielākās lauku apdzīvotās vietās. Ne visai bieži un nevienmērīgi. (2)

Ornitofaunistika
Gredzenūbeles zīmētā versija
Balss

(1) Enciklopēdija Latvijas Daba, 2. sējums (1994): A. Kavaca redakcijā.  Rīga: Latvijas enciklopēdija. 254 lpp. (izmantota 123.lpp.)
(2) Baumanis J., Klimpiņš V. (1997) Putni Latvijā.  Rīga: Zvaigzne ABC. 294 lpp. (izmantota 138.lpp.)

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: